Andreas Persson (S) föreslås bli kommunalråd efter Ilan de Basso. Foto: Pressbild

Han tar över som kommunalråd efter Ilan de Basso (S)

Uppdaterad
Publicerad

Socialdemokraten Andreas Persson föreslås bli nytt socialdemokratiskt kommunalråd efter Ilan de Basso som ju tar plats i Europaparlamentet. Persson kommer även att stå som nummer två på socialdemokraternas kommunfullmäktigelistor i Jönköpings kommun i valet till höst.

I början av december blev det klart att Ilan de Basso lämnar kommunpolitiken i Jönköpings kommun och tar plats i Europaparlamentet. Den som föreslås ta hans plats i den lokala politiken är Andreas Persson som idag är ledamot i kommunstyrelsen, ordförande i kommunens personalutskott samt ordförande i Vätterhem AB.

Samarbetskommittén i Jönköpings Arbetarekommun föreslår att Persson blir nytt kommunalråd samt att han ska två på listan över kommunalrådskandidater i valet 2022 där Mona Forsberg, föreslås som förstanamn.

Förslaget ska behandlas på paritets representantskap den 24 januari där det slutgiltiga beslutet tas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.