I klippet ovan pratar Mert Cimen (Mp) om hans upplevelse av att vara ung och oerfaren politiker i kommunfullmäktige. Foto: SVT

Mert Cimen (MP) kommunfullmäktige i Nässjö: ”Jag upplevde att idéerna inte togs på allvar”

Uppdaterad
Publicerad

Miljöpartisten Mert Cimen från Forserum är den senaste i raden av politiker som hoppat av kommunfullmäktige i Nässjö. En anledningen är att tiden inte räcker till men det finns också ett missnöje i botten.

Han säger att det är svårt att få respons på sina idéer och bli lyssnad på av de äldre mer erfarna politikerna. I sex år har Mert Cimen suttit i opposition för Miljöpartiet.

– Jag har lagt fram några motioner som blivit avslagna och sedan efter några månader kommer majoriteten med samma förslag. Det är tråkigt, säger han.

”Yttrandefrihet råder”

Men att yngre, mindre erfarna politiker, inte har samma talan stämmer inte menar Kurt Johansson, ordförande i kommunfullmäktige i Nässjö.

– Yttrandefrihet råder så det är bara att begära ordet. Att man inte får med sig allihopa och får igenom sina förslag är något helt annat, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.