Lukas Nilsson i kvartsfinalen mellan Frankrike och Sverige i VM tidigare i år. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Handbollslandslaget EM-genrepar i Jönköping

Uppdaterad
Publicerad

I januari nästa år avgörs handbolls-EM i Kroatien. Herrlandslaget genrepar med en landskamp mot Ungern i Kinnarps Arena i Jönköping.

Den 12 januari inleds EM i Kroatien med match mot Island i Split. Veckan innan laddar landslaget upp med två matcher på hemmaplan mot Ungern, ett lag som nu tränas av den tidigare svenska landslagsspelaren Ljubomir Vranjes.

Den 6 januari möts lagen i Jönköping och två dagar senare drabbar de samman i Partille Arena.

– Matcherna i Jönköping inför EM i Polen och VM i Frankrike var riktigt häftiga och speciella minnen för mig. Det är extra kul när så många unga handbollsspelare kommer tillsammans med sina lagkamrater för att lyfta fram oss, säger Kielproffset Lukas Nilsson i ett pressmeddelande.

Handboll i världsklass

Carl-Gustaf Tollén, eventansvarig på Destination Jönköping är glad att det återigen spelas internationell handboll i Jönköping. Detta sker samtidigt som ungdomsturneringen Hallbybollen avgörs i stan.

– Det är tredje gången uppladdning inför internationella handbollsmästerskap hålls i Jönköping i samband med Hallbybollen och det är roligt att få välkomna dem tillbaka. Att tillsammans med Småland Blekinge Handbollsförbund och Hallby kunna erbjuda handboll i världsklass både för ungdomarna, föräldrarna och invånare är riktigt kul.

Även Ungers förbundskapten, Ljubomir Vranjes, ser fram emot att åter vara på svensk mark.

– Personligen är det förstås härligt att vara i Sverige, men det som är viktigast är att vi får bästa möjliga förutsättningar i våra förberedelser inför EM. Det får vi, både vad det gäller träningar och matcher. Sverige visade i VM i vintras att de är tillbaka i världstoppen och det blir en härlig utmaning för oss att möta dem, säger Vranjes.

Sverige gruppspel i EM

12 januari, 18.15: Island (Spaladium Arena, Split)

14 januari, 18.15: Serbien (Spaladium Arena, Split)

16 januari, 20.30: Kroatien (Spaladium Arena, Split)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.