– Det är ju julhandeln alla handlare går och väntar på och nu vet vi inte hur det blir, säger butiksansvariga Wilma Netterström och får medhåll av butikschef Nina Månsson. Foto: Simon Fredling Jack / SVT

Handlare på köpcentret oroliga inför julhandeln

Publicerad

Köpcentret Asecs i Jönköping tappade fyrtio procent av sina besökare under föregående helg. Sedan råden att undvika köpcenter och gallerior kom är det stundtals mycket få besökare i det annars välbesökta köpcentret.

– Det märktes direkt den dagen då råden kom, redan på eftermiddagen var det färre besökare, säger Nina Månsson, butikschef på Panduro.

Det är några få personer i butiken.

I butiken bredvid står Wilma Netterström. Hos henne är det är tomt under tiden vi hälsar på.

– Det är ju dubbelt. Jag vill ju inte att folk kommer hit och smittas, men jag vill inte heller ha tomt i kassan, säger hon.

Shoppingsäsongen, med både Black friday och jul, väntas slå rekord hos e-handlarna, men i butikerna på Asecs är oron stor.

Hör Nina och Wilma berätta mer i klippet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.