I klippet ovan berättar handlaren Peter Thorstensson om de förändringar som butiken gjort för att kunderna ska känna sig trygga. Foto: SVT/Linda Mathillas

Här kan personer i riskgrupp boka tid för att handla mat

Uppdaterad
Publicerad

Coronapandemin har tvingat många handlare att tänka om för att behålla kunderna. Ica i Malmbäck började i våras med bokade besök för personer som tillhör en riskgrupp.

– Det har varit väldigt uppskattat, både för oss och för kunderna, säger handlaren Peter Thorstensson.

Klockan 6-9 varje morgon kommer kunderna med femton minuters mellanrum till den lilla livsmedelsbutiken i Malmbäck utanför Nässjö.

Det var i våras när smittspridningen tog fart som initiativet togs och nu är kunderna så nöjda att de är rädda för att konceptet ska överges.

Corona Jönköping

– Det kräver lite merjobb för oss men det har det varit värt, säger Peter Thorstensson.

”Man får påminna att hålla avstånd”

På dörren in till butiken uppmanas kunderna att hålla avstånd och inte komma i stora sällskap.

Håller kunderna avstånd tycker du?

– Nästan 100 procentigt. Det finns väl en och annan som inte tänker sig för och då får man påminna om hur viktigt det är.

Regeringen satte nyligen en gräns för allmänna sammankomster till åtta personer, men än så länge finns inga råd för matbutiker och Peter Thorstensson har inte funderat på att begränsa antalet kunder då han menar att kundflödet oftast är jämt i butiken. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona Jönköping

Mer i ämnet