Arbetet med Elmia Garden är i full gång och intresset utifrån har varit stort, säger projektledare Kristina Andersson. Foto: Emma Johansson/SVT

Här förbereds Elmia Garden: ”Blev nästan jubel”

Publicerad

Elmia Garden går av stapeln den 22 september i Jönköping och är den första stora mässan på länge. Glädjen bland anställda på Elmia är stor och tidigare uppsagda har börjat komma tillbaka.

Projektledare Kristina Andersson visar SVT Nyheter runt i mässhallarna som nu står ekande tomma. Men inte länge till – om några veckor kommer de att fyllas av växtlighet, montrar och människor.

– Det känns fantastiskt! Alla är jätteglada och det är otroligt inspirerande och roligt. Det blev nästan jubel och applåder när vi fick veta att vi får köra mässan, säger hon.

Personal varslades i omgångar

Det senaste dryga året har varit tufft för Elmia och personal har varslats i olika omgångar, totalt runt 50 personer. Men nu har några av dem börjat komma tillbaka.

– Intresset för mässan är jättestort. Vi kan ju rida lite på vågen av att andra inte har fått ställa ut och istället kommer till oss. Men sedan respekterar vi ju fullt ut att det finns företag som väljer att inte ställa ut i pandemin.

Vad skulle du säga är mest spännande på mässan i år?

– Nyheten att vi även har debutanttävling inom Flower grand prix, det är jätteroligt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.