Jake Lewis har skissat på studentlägenheter på parkeringen vid hälsohögskolan. Visa alla (5)
Visa alla (5)

Här är förslag på nya byggen i Jönköping

Uppdaterad
Publicerad

En utsiktsplats med linbana och förslag på hur framtida kallbadhus skulle kunna se ut. På måndagen visade studenter inom arkitektur och byggteknik på tekniska högskolan upp sina visioner av nya projekt i Jönköping.

De 18 studenterna läser en så kallad utbytestermin på Jönköpings tekniska högskola och kommer från bland annat Australien, Thailand, Tyskland och Österrike.

– Jag har ritat på ett kallbadhus vid Vätterstranden, säger Andrea Marie Schützelhofer från Österrike.

Hon berättar att hon tillsammans med en kurskamrat arbetat mycket med naturliga material. Deras kallbadhus är lokaliserat till Vätterstranden strax väster om Rosenlund.

Linbana

I kursen som nu avslutas har studenterna gjort ritningar till olika tänkta byggnadsprojekt runt om i Jönköping. Bland projekten finns flera förslag på studentbostäder på parkeringen nedanför hälsohögskolan. Andra grupper har ritat en konsthall vid Spira och en utsiktsplats med linbana vid Vista Kulle.

– Jo, vi tyckte att det vore en häftig grej, säger Andreas Karlsson och pekar på skissen över Vista Kulle där den tänkta linbanan är utritad.

Fokus för projekten har varit framtidens boende, fritid, familj och turism ur ett hållbarhetsperspektiv.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer