Foto: Richard Axell Mullsjö AIS

Här är Gilleks nya roll

Uppdaterad
Publicerad

Bara några veckor efter David Gilleks beslut att avsluta innebandykarrären, är det nu klart att han får en ny roll i Mullsjö AIS.

Gillek kommer att bli assisterande tänare till Andreas Elf med ansvar för det offensiva spelet.

– Det kändes helt rätt att tacka ja till detta när jag fick frågan av sportgruppen. Att få vara kvar på högsta nivå inom innebandyn, fast i en ny roll känns utmanade och inspirerande. Det är något jag haft som mål efter avslutad spelarkarriär, säger David Gillek i ett pressmeddelande.

Det var efter 15 säsonger på högsta nivå som Gillek bestämde att lägga innebandyklubban på hyllan. Han är en av Mullsjö AIS allra största stjärnor genom tiderna.

”Stort MAIS-hjärta”

Nu gör han alltså Johan Kihlbom sällskap på bänken. Kihlbom kommer att fortsätta som assisterande tränare med ansvar för det defensiva.

Sportchef Jesper Axell är nöjd över förstärkningen.

– Jag är oerhört tacksam över att vi lyckats engagera David i föreningen även efter spelarkarriären. Han har god kunskap, ett stort MAIS-hjärta och en vinnarmentalitet. Men framför allt kommer Gillek bidra med ny energi från ledarhåll. Kontraktet sträcker sig över en säsong men vår plan är betydligt längre än så, säger Jesper Axell.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.