Berätta om hur du väljer att fira midsommar på Gotland och i Östergötland. Foto: TT

Här firar du midsommar i Jönköpings län

Publicerad

På fredag är det dags att dansa runt midsommarstången och umgås med nära och kära. Men var kan man fira midsommar i Jönköpings län? Varför inte i Skillingaryd där det är ett jubileumsfirande på Grönelund.

Ledighet, värme och glädje så vill nog många beskriva den perfekta midsommaren. Men om man nu sitter under torsdagen och inte riktigt vet var man ska ta vägen, då finns det flera platser där man fira midsommar i Jönköpings län. Bland annat Frisksportarnas midsommarfirande på Grönelund i Skillingaryd.

– Det är 70-års jubileum hos oss, vi har lagt upp för en heldag där flera artister kommer framträda, säger Ingemar Elgemark som är med och annordnar firandet.
 

Mycket arbete bakom

Det är inte lätt att hålla i ett 70-års jubileum, enligt Ingemar Elgemark är det runt trettio personer som har jobbat eftermiddagar och kvällar för att få ihop firandet.

– Det bakas för fullt hemma i stugorna, vi ska få det så traditionellt som möjligt med chokladhjul och dans runt midsommarstången, säger Ingemar Elgemark.

Hur gör ni om det börjar regna?

– Vädret är vi väldigt beroende av, men vi har klubbstugan och tält om det skulle regna för mycket, säger  Ingemar Elgemark.

Här kan du bland annat fira midsommar i Jönköpings län

Visa

• Jönköpings Stadspark

• Apladalen i Värnamo

• Paradisvallen i Bäckseda

• Nässjö Hembygdspark

• Grännaberget

• Åsenhöga Hembygdspark i Gnosjö

• Eksjö camping

Se fler förslag på respektive kommuners hemsidor.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer