I klippet ovan berättar Ing-Marie Hagenklint, ordförande i Forserums hembygdsförening, om hur de coronasäkrat sitt midsommarfirande. Foto: TT/SVT

Här firas midsommar i liten skala

Publicerad

För andra året i rad påverkas midsommarfirandet av pandemin, men vissa föreningar arrangerar ändå firanden fast i mindre skala. Forserums hembygdsförening utanför Nässjö tjuvstartade redan under torsdagen.

– Vi firar ett minimidsommar där vi klär stången, spelar midsommarmusik och dricker kaffe, berättar Ing-Marie Hagenklint, ordförande i Forserums hembygdsförening.

Det är andra året som midsommarfirandet här inte är sig likt eftersom allmänheten inte är välkommen. Firandet är endast för hembygdsföreningens medlemmar och på midsommaraftons förmiddag är det istället pensionärernas riksorganisation, PRO, som möts.

Corona Jönköping

Vill ha fler besökare

Föreningen hoppas nu kunna öppna upp sin verksamhet allt eftersom restriktionerna väntas lätta från och med den första juli.

På onsdag i nästa vecka öppnar sommarkaféet. Då har besökarna även möjlighet att gå på loppis eller titta in i fabriksmuseet för att upptäcka några av de föremål som genom historien tillverkats i Forserum.

– Vi hoppas att restriktionerna lättar mer och mer. Det har vi väntat på, konstaterar Ing-Marie Hagenklint.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona Jönköping

Mer i ämnet