Värderaren Staffan Milsten berättar om en mystisk tavla som nu ska få en ny ägare då Big Bengts samlingar auktioneras ut på High Chaparral. Foto: SVT

Här går Big Bengts dyrgripar under klubban

Publicerad

Efter en veckans visningar så var det på fredagen dags för den första auktionsdagen då High Chaparrals grundare Big Bengts stora samlingar skulle auktioneras bort.

Efter Big Bengts död för två år sedan satsade High Chaparral på att öppna ett museum med alla hans insamlade föremål. Efter ett kort försök med museet har man nu istället beslutat att hela samlingen ska auktioneras ut.

Det handlar om sammanlagt 1 200 föremål av allt från veteranbilar, veteran motorcyklar, mopeder, ett helt ånglokomotiv, stationära motorer, nautica, technica, leksaker, emaljskyltar, skulpturer, möbler och tavlor.

Hela Big Bengts samling håller nu på att att auktioneras bort. Foto: SVT

Under hela den gångna veckan har det varit visning på föremålen och många presumtiva köpare och nyfikna har varit på plats. På fredagen var det sedan dags att börja auktionera ut föremålen. Auktionen fortsätter under helgen. På söndag auktioneras de allra exklusivaste föremålen ut.

En exklusiv Rolls-Royce ska auktioneras ut under söndagen. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer