Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
I klippet ser du när de första spadtagen togs för det projekt som beskrivs som det största på årtionden för det kommunala fastighetsbolaget Vätterhem i Jönköping. Foto: SVT

Här tas första spadtaget för Vätterhems största nyproduktionsprojekt på årtionden

Uppdaterad
Publicerad

På måndagen togs det första spadtaget för Vätterhems största nyproduktionsprojekt på årtionden, kvarteret Strandängstorget. Stadsdelen väntas stå klar 2030, men under hösten 2024 ska hyresrätter stå redo för inflyttning.

Strandängstorget kommer att bli Vätterhems största enskilda nyproduktionsprojekt sedan miljonprogrammens tid. 164 bostäder byggs var av 120 hyresrätter i storlek 1-4 rum och kök. Det ska också byggas 44 trygghetsboenden.

– Det känns jätteroligt, det här är det enskilt största kvarteret vi bygger nu, säger Raymond Paska, vd på Vätterhem.

Första spadtaget togs av Ann-Marie Nilsson (C), ordförande i kommunstyrelsen, tillsammans med Ilan De Basso (S) första vice ordförande och Andreas Sturesson (KD), andra vice ordförande. På plats var också barn från Kulingens förskola, som hade ritat bilder som senare kommer att sättas upp i form av en tavla på området.

I klippet ovan berättar Raymond Paska mer om vilka planer som finns för Strandängstorget.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer