I klippet hör du resenärernas reaktioner av att få resa till solen igen från Jönköpings flygplats efter ett och ett halvt år med pausad charterverksamhet. Foto: SVT

Här lyfter första charterflyget från Jönköping sedan pandemins start

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagsmorgonen flög ett nästintill fullsatt plan till varmare breddgrader. Många sollängtande länsbor var på plats för att åka på den första charterresan från Jönköpings flygplats på ett och ett halvt år.

Många har redan planerat för vintersol nästa år. De senaste två veckorna har nybokningar av resor från Jönköpings flygplats i vinter ökat med 159 procent i jämförelse med de föregående två veckorna.

– Det känns helt underbart, bort från regn och rusk till sol och bad, säger resenären Ulla Ridqvist.

Trots näst intill slopade restriktioner i Sverige måste vissa andra restriktioner fortfarande följas när man reser. Alla resenärer måste bära munskydd i terminalen och ombord på flygplanet, detta gäller i hela Europa enligt europeiska flygsäkerhets- och luftfartsskyddsmyndigheten.

I klippet ovan hör du resenärernas reaktioner av att få resa till solen igen från Jönköpings flygplats efter ett och ett halvt år med pausad charterverksamhet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.