I klippet ovan berättar projektledaren Elisabet Malmström om hur kommunbrevlådorna funkar. Foto: SVT

Här kan du lämna synpunkter till Jönköpings kommun

Publicerad

Jönköpings kommun har placerat kommunbrevlådor på Råslätt, Öxnehaga och Österängen i anslutning till Vätterhems projekt Sommarkraft. Detta som ett av flera verktyg för att öka medborgarservicen till människor i de så kallade ”prioriterade områdena”.

Elisabet Malmström är projektledare för jämlik och utökad medborgarservice på Jönköpings kommun. Hon berättar om kommunbrevlådor där invånare kan lämna förslag och synpunkter. Brevlådorna har placerats på Öxnehaga, Österängen och Råslätt.

– Det handlar om att erbjuda jämlika möjligheter för alla att delta i utveckling av det man har runtomkring sig, säger hon.

Se mer om hur kommunbrevlådorna fungerar i klippet ovan.

Fyra prioriterade områden

Vad säger du till dem som upplever att kommunen inte gör tillräckligt för att öka integrationen i samhället?

– Jag skulle vilja säga, kom hit och prata med oss. Vi berättar gärna mer om vårt arbete, när som helst, säger Elisabet Malmström.

Råslätt, Öxnehaga, Österängen och Huskvarna söder är de fyra prioriterade bostadsområdena för integration och delaktighet i Jönköpings kommun. Detta är stadsdelar som myndigheten Delegationen mot segregation, Delmos, riktat anslag till för att motverka segregation.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.