Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Helén Lindqvist på Eksjö.nu besöker Magnus Petersson på Vida Bruza i Hjältevad. Foto: Emma Johansson/SVT

Företag i mindre orter är viktiga för utvecklingen

Publicerad

Näringslivsbolaget Eksjö.nu ägs av näringslivet och Eksjö kommun och målet är lokal utveckling. En av strategierna är företagsbesök för att nätverka och fånga upp vad som behövs för att växa.

Eksjö kommun genomförde ett halvår långt projekt förra året för att främja etablering av företag i kommunen. Helén Lindqvist som var projektledare är nu vd i Eksjö.nu, ett näringslivsbolag som ägs av näringslivet och kommunen.

– Meningen är att förstå vilka behov som finns av oss och kommunen. Finns det något som vi kan göra för att supporta mer utveckling? Det kan vara allt från att snabba på ett bygglovsärende till nätverksträffar, säger hon.

Hon besöker Vida Bruza i Hjältevad och Bellö, där finns cirka 80 anställda där nästan alla bor i den direkta närheten. Något som är viktigt för ett samhälles möjligheter att utvecklas.

I klippet får du följa med på besöket till Vida Bruza i Hjältevad och Bellö som är medlemmar i bolaget.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.