En väktare slog larm under måndagseftermiddagen. Foto: TT/Kristin Renulf/SVT

Man tömde fickorna på knark i tingsrätten

Uppdaterad
Publicerad

En man i 25-årsåldern försökte under måndagen ta med en bit hasch in på Tingsrätten i Jönköping. Han tog själv upp narkotikan ur fickan när han skulle gå igenom säkerhetskontrollen.
– Om han inte själv plockat upp det hade det nog inte uppmärksammats, säger Thomas Agnevik, presstalesperson på polisen.

Det var strax innan klockan ett som polisen anlände till tingsrätten efter att en väktare slagit larm om att en bit misstänkt hasch hade hittats. Ordningsvakten hade hittat haschbiten i samband med en säkerhetskontroll.

– Personen skulle ta sig igenom säkerhetskontrollen och plockade då upp sina saker ur fickorna. Det visade sig bland annat innehålla en liten haschbit, säger Agnevik.

Knarket hade alltså inte synts om han inte självmant tagit det ur fickan?

– Det stämmer. Det säkerhetskontrollen syftar till är att komma åt farliga föremål så som skjutvapen och knivar, inte narkotika.

Polisen beslagtog narkotikan och en utredning om ringa narkotikabrott genom innehav är påbörjad. Mannen som misstänks för innehavet är i 25-årsåldern.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer