Nu står det klart att vilda västernanläggningen High Chaparral utanför Hillerstorp öppnar som planerat. Foto: Johannes Tolf/SVT

High Chaparral öppnar som planerat i maj

Uppdaterad
Publicerad

Efter att Polismyndigheten beviljat tillståndsbevis under fredagseftermiddagen stod det klart att nöjesparken genomför sin säsongsöppning den 21 maj.

SVT har tidigare rapporterat att nöjesparken utanför Hillerstorp planerat att öppna trots coronaläget. Nu står det alltså helt klart efter beslut från Polismyndigheten.

– Vi är naturligtvis lättade över Polismyndighetens besked idag, dels för att våra trogna besökare länge sett fram emot en ny säsong, dels för att säkerställa jobbtillfällen för våra års- och säsongsanställda. Vi har under de senaste veckorna arbetat med att ta fram en plan för att på ett omsorgsfullt och ansvarstagande sätt öppna parken, och nu fortsätter det arbetet fram till säsongspremiären, säger Mathias Bergendahl, VD för High Chaparral, i ett pressmeddelande.

High Chaparral kommer att öppna med ett justerat utbud för att följa gällande restriktioner.

Detta sa VD Mathias Bergendal när SVT träffade honom i slutet av april.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.