Högt betyg för lärarutbildningarna på högskolan i Jönköping

Publicerad

Högskolan i Jönköping håller hög kvalitet på deras lärarutbildningar. Det menar Universitetskanslersämbetet, UKÄ, som har gjort en omfattande kvalitetsgranskning av landet högskolor och universitet.

– Det är otroligt glädjande för JU:s och HLK:s del därför att det är stora och betydelsefulla utbildningar, säger Håkan Sandgren, utbildningschef på högskolan för lärande och kommunikation.

Av de granskade lärosätena är det endast sex som får det höga omdömet för både grundlärarutbildningen med inriktning mot F-3 respektive inriktning 4-6. Högskolan i Jönköping är alltså en av dessa.

– En viktig sak med granskningen är att vi får bra uppslag till hur vi kan utveckla utbildningarna och bli ännu bättre. Med utgångspunkt i omdömena kan vi upprätta konkreta handlingsplaner för ett internt kvalitetsarbete, säger vicerektor för utbildning vid JU, Robert Gunnarsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer