Foto: SVT

Högskolan och naturskolan samarbetar i Jönköping

Publicerad

Nu ska lärare bli bättre på att genomföra undervisning utomhus. Högskolan i Jönköping ska i vår samarbeta med naturskolan i Jönköping för att utveckla lärarnas förmåga på det området..

Förskolebarn vistas mycket utomhus, men även i grundskolor och fritidshem förekommer utomhuslektioner och lärarledda aktiviteter på raster. Tanken är med att ha lektioner utomhus är att eleverna ska lära sig lättare och bättre när flera sinnen används samtidigt. Undervisning utomhus leder också till att eleverna rör på sig mer, vilket är bra för hälsan.

Bakgrunden till det här pilotprojektet är att lärarna själva har velat lära sig mer om utomhuspedagogik. Högskolan i Jönköping och naturskolan ska nu ta fram material för detta. Det kan till exempel vara en låda eller ryggsäck med material som kan användas i undervisningen.

Utbyta erfarenheter

Satsningen under våren är ett försök, en så kallad pilotutbildning. Men högskolan och naturskolan kommer att fortsätta utbyta erfarenheter där högskolan delar med sig av forskning till naturskolan och samtidigt får högskolan direktkontakt med lärare som kan berätta om erfarenheter.

Naturskolan är en verksamhet inom Jönköpings kommun som vänder sig till förskolan och årskurs 1 till 6.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer