Under lördagskvällen spelade Hallby handboll sin första match i den högsta ligan igen. För motståndet stod klassiska Redbergslid. Matchen slutade 24-30 till bortalagets fördel. Foto: SVT/Gunilla Bunnvik

Högt tryck när Hallby spelar första matchen i handbollsligan

Uppdaterad
Publicerad

Det tog 53 år, men på lördagskvällen spelade Hallby handboll sin första match i den högsta ligan igen. För motståndet stod klassiska Redbergslid. Matchen slutade 24-30 till bortalagets fördel.

Sedan det efter ett rafflande kval i våras stod klart att Jönköping får ett lag i högsta handbollsligan så har Hallby försökt förbereda sig på bästa sätt.

Ekonomiskt har näringslivet ställt upp och klubbens sponsorintäkter har ökat.

Samtidigt är publikintresset riktigt stort.

Klubben har sålt cirka 420 säsongsbiljetter, vilket kan jämföras med 150 förra säsongen och inför hemmamatchen mot Redbergslid är det nästan slutsålt.

– Biljettförsäljningen har tickat på under sommaren men nu den senaste veckan har det accelererat rejält, säger Lars Ericsson som är arrangemangsansvarig på Hallby handboll.

”Det blir magiskt”

Är det handbollsfeber i Jönköping?

– Ja verkligen, jag kan inte gå ut utan att någon kommer fram och pratar handboll. Gammal som ung – alla pratar handboll i Jönköping just nu, säger Ericsson och fortsätter:

– Jag ryser nästan när jag tänker på det. Det trycket det blir när det är mycket folk i Arenan, det går inte att beskriva, det blir magiskt.

Vill stanna i högsta ligan

Målet för klubben är att hålla sig kvar och etablera sig i den högsta ligan.

Inför säsongen har man gjort fem nyförvärv, det senaste, Jesper Jakobsson, Örebro anslöt så sent som för fyra dagar sedan.

Övriga nyförvärv är: målvakten Samuel Johannesson (RP Linköping) samt utespelarna Adam Tumba (AIK), Martin Mårtensson (HK Aranäs) och William Hermansson (Västerås Irsta).

Matchen slutade 24-30 till bortalagets fördel.

Se inslag med laget inför seriestarten här:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.