Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
I klippet ovan berättar Pauline Olovsdotter om beslutet att flytta från en lägenhet i Stockholm till hus på landet i Nässjö kommun. Foto: SVT/Linda Mathillas

Hon lämnade storstan för lugnet på landet

Publicerad

Pauline Olovsdotter flyttade förra året från Stockholm till Havsjö strax utanför Bodafors i Nässjö kommun. Lugnet och närheten till naturen var det som bidrog till flytten och jobbet som jurist menar hon går utmärkt att göra hemifrån.

– Jag älskar att bo så här. Det är underbart att känna lugnet som naturen ger, säger Pauline Olovsdotter.

Drygt var fjärde svensk har under pandemi-året 2020 funderat på att flytta ut på landet, enligt en undersökning av Novus på uppdrag av Svensk Adressändring. Möjligheten att jobba på distans är den vanligaste anledningen. 

”Det här var verkligen rätt plats”

För Pauline Olovsdotter och hennes sambo Joseph Hellmark var det inte just pandemin som avgjorde utan beslutet växte fram efter att de varit ute och rest en tid. När det dök upp ett hus i Havsjö utanför Bodafors där Joseph har delar av sin släkt blev flytten möjlig.

Pauline som arbetar som familjerättsjurist säger att hon föredrar att jobba hemma där naturen och lugnet bidrar till en ökad kreativitet.

”Jag älskar att vara här”

– Jag kan tänka mig att det är en ny grön våg på ingång. Jag tror att många skulle må bra av att bo så här och att man tar tillvara på den ökade digitaliseringen.

Vad är nackdelarna med att bo här jämfört med Stockholm?

– Det är enormt mörkt på vinterhalvåret. Sedan är det svårare att vara spontan, men fördelarna överväger nackdelarna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona Jönköping

Mer i ämnet