Camilla Edberg hoppas kunna rädda gästhemmet med sin namninsamling. Foto: Ebba Öberg/Kristin Renulf/SVT

Hon startade namninsamling för att försöka rädda Ekhagens gästhem

Uppdaterad
Publicerad

I ett försök att rädda kvar Ekhagens gästhem i Jönköping startade Camilla Edberg en namninsamling på nätet. Hittills har uppemot 2 500 personer skrivit på.

– Jag tycker att det är ett väldigt dåligt förslag. Ekhagens gästhem är bra och borde utökas, säger hon.

Ekhagens gästhem är ett boende för patienter i livets slutskede. För några dagar sedan såg Camilla Edberg på sociala medier att många reagerade på koalitionens beslut att Ekhagens gästhem ska läggas ner. Flera frågade henne om hon kunde starta en namninsamling eftersom hon hade gjort det förut. Sagt och gjort, i onsdagskväll lade hon upp en namninsamling på nätet.

– Ja lade upp den sent på kvällen och har redan fått över 1800 namnunderskrifter, det är väl ett tecken på att många reagerar på förslaget, säger Camilla Edberg.

Startade även en annan namninsamling

För någon månad sedan startade hon även en annan namninsamling. Den gången handlade det om att hon ville att kommunen skulle ändra planerna på det nya badhuset.

– I grund och botten handlar det om att jag tycker att vi får informationen om förändringar för sent från kommunen. Vi får först veta något när det är försent för att göra något åt det. Därför vill jag starta namninsamlingar, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer