Hon svarade på kommunens nödrop

Publicerad

Det ansträngda läget inom omsorgen i Värnamo kommun till följd av covid-19, gjorde att personal från kommunens samtliga förvaltningar fick frågan om de kunde tänka sig att hoppa in och hjälpa till. Och gensvaret blev stort.

En som svarade på nödropet är Lisa Lidén. Vanligtvis jobbar hon som destinationschef på kommunen, men för andra helgen i rad har hon nu jobbat extra på det särskilda boendet Linneberg i Värnamo.

– Det handlar ju om att man vill hjälpa till så klart. Det tror jag alla har känt under den här pandemin, att man vill göra något, säger Lisa Lidén.

Corona Jönköping

Hon är en av runt 60 kommunanställda som svarat på kommunens nödrop. Personal från i stort sätt alla förvaltningar som tekniska, samhällsbyggnad, kultur med flera har tackat ja till att ställa upp.

– Det är helt fantastiskt.

Fler ber om hjälp

Och även i flera andra kommuner är läget mycket ansträngt på grund av den stora personalfrånvaron till följd av covid-19. Vaggeryd och Tranås är ytterligare exempel på kommuner som gått ut och frågat om hjälp. Men här har samtliga kommuninvånare tillfrågats och personal behövs inom både skola, vård och omsorg.

Och i Värnamo är Lisa Lidén och de andra frivilliga beredd på att ställa upp och jobba så länge det behövs.

– Vi är förberedda på att köra februari ut i alla fall. Behövs det längre så gör vi givetvis det också.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona Jönköping

Mer i ämnet