Hör den åtalade mannen i klippet ovan. Foto: tecknare: Margareta Borg

Hör den misstänkte i rätten – menar att han forskar om extremism

Uppdaterad
Publicerad

Under den andra dagen av rättegången, om det grova vapenbrottet i Taberg, förhördes den misstänkte mannen. Han hävdade bland annat att hans kontakter i den autonoma världen berodde på forskning som han bedriver.

Mannen, som är i 30-årsåldern, är åtalad för synnerligen grovt vapenbrott. Att det bedöms så allvarligt menar åklagaren beror på mannens kontakter med i den vänsterextrema rörelsen.

Under den andra rättegångsdagen förhördes den åtalade och han förklarade sina autonoma kontakter med att han håller på med socialantropologiska studier.

Grovt vapenbrott Taberg

I förhören sade han även att han hyrt ut containern, där man hittade vapen, till en för honom okänd man. Han uppgav att han dock fick dåliga vibbar av denne man och därför gick in i containern och kontrollerade vad som fanns där. Han rörde vid en hel del saker inne i containern.

– Jag satte på mig munskyddet och handskarna som låg där. Jag tyckte det såg ut som ett jävla helvete och började flytta på saker, sade mannen i dagens förhör.

Mannen uppger även att han lämnade en väska med bland annat polisuniformer och löshår i containern. Sakerna skulle han senare använda vid ett rollspel.

Hör mannen förklara i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Grovt vapenbrott Taberg

Mer i ämnet