Person vaknade av ljud från skottlossning. Bilden är en temabild. Foto: Janerik Henriksson/TT

Hotade kvinna med vapen

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-års åldern är misstänkt för flera brott, efter att ha avlossat skott mot en bil och hotat en kvinna med ett vapen.

Det var strax innan klockan sju på fredagsmorgonen som en boende i Nässjö kontaktade polisen. Personen hade vaknat av ljud från  skottlossning och sett hur en person sköt mot en bil. En polispatrull skickades till platsen och det kunde konstateras att det var ett luftvapen med stålkulor som använts vid brottet. Enligt polisen ska även en kvinna ha hotats med ett vapen i samband med händelsen.

Senare under dagen hämtades en man i 30-års åldern in till förhör. Han anhölls, men släpptes senare. Mannen är misstänkt för skadegörelse, brott mot vapenlagen och olaga hot. Den misstänkte mannen och målsägande känner varandra sedan tidigare och det uppges vara någon form av osämja som ligger bakom det hela.

Skotthål i ruta

Under lördagsmorgonen kontaktade en 70-årig man från Vetlanda polisen. Han hade upptäckt ett skotthål på ett fönster till sitt boende. Mannen hade hört en smäll kvällen innan, men inte funderat mer över det då.

En polispatrull skickades till platsen och kunde konstatera att det var ett skotthål och att kulan fortfarande satt fast i rutan. kulan uppges komma från ett luftgevär.

I nuläget finns varken någon misstänkt person eller tydligt motiv till händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.