Martina Byrmo-Melin jobbar som hudterapeut, men kommer vid behov att jobba extra inom vården under coronakrisen. Foto: SVT

Hudterapeuten Martina jobbar extra inom vården under coronakrisen

Publicerad

Hudterapeuten Martina Byrmo-Melin är också utbildad undersköterska. Eftersom hon jobbar 75 procent som hudterapeut har hon anmält intresse att jobba extra i vården under coronakrisen.

– Kan jag ställa upp och göra något för samhället vill jag göra det.

Martina Byrmo-Melin gick omvårdnadsprogrammet på gymnasiet. Efter det så jobbade hon några år – bland annat inom äldreomsorgen. För tio år sedan bytte hon bana och utbildade sig till hudterapeut.

Kommer att gå bredvid

När vården i Region Jönköpings län nu söker personal som kan hoppa in och jobba om det skulle bli brist på personal under den pågående coronapandemin, ville Martina Byrmo-Melin hjälpa till. Efter videointervjuer blev hon antagen och i förra veckan gick hon en introduktionsutbildning på Länssjukhuset Ryhov.

Corona Jönköping

Nu kommer hon vid tre tillfällen att få gå bredvid på en avdelning.

– Sedan kommer jag hoppa in på timmar, vid sidan av mitt ordinarie jobb på Hudoteket, säger Martina Byrmo-Melin.

Martina Byrmo-Melin jobbar som hudterapeut på Hudoteket i Jönköping. Foto: SVT

Under introduktionsutbildningen fick hon och övriga elever en genomgång av hygienrutiner, hur man tvättar och spritar händer på rätt sätt och hur man tar av och på skyddsutrustning.

I klippet ovan berättar Martina Byrmo-Melin på hur hon ser på sitt inhopp i vården.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona Jönköping

Mer i ämnet