Foto: Johannes Tolf

Husqvarna FF klara för Superettan

Uppdaterad
Publicerad

Husqvarna FF besegrade under lördagseftermiddagen IK Oddevold med 3 – 1 på hemmaplan, och säkrade därmed en plats till Superettan.

– Det är en fantastisk känsla, säger Issa Iskander, Husqvarna FF:s sportchef.

–  Jag är otroligt stolt över alla människor som jobbat i föreningen i vått och torrt, säger han.

Mål redan i andra minuten

Husqvarna inledde matchen starkt. Redan i andra minuten gjorde Mattias Candemir hemmalagets första mål. Oddevold arbetade hårt och sparkade därefter in 1 – 1, men Abraham Ibrahim hann göra 2 – 1 till Husqvarna straxt innan första halvleken var över. I den 54 matchminuten satte Ibrahim 3 -1.

– Det känns helt underbart. Vi hade bestämt att vi skulle vinna den här matchen, och det gjorde vi, säger Abraham Ibrahim.

– Grabbarna är värda det här, säger tränare Niclas Tagesson mitt under den kramfest som utbröt direkt efter matchen.

– Vi har kämpat lite mer än de andra lagen, därför är vi här, säger Tagesson.

Publikfest

Husqvarna FF har i snitt haft 541 i publiken på sina matcher under serien. Men under dagens match var det 2632 åskådare på Vapenvallen i Huskvarna.

– Det är det största jag varit med om, det är helt oslagbart, säger Issa Iskander några minuter efter att matchen har avgjorts.

–  I kväll och i natt blir det fest, det blir inte många minuters sömn, säger Iskander.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.