Smitta i HV gör att tisdagens match mot Brynäs måste skjutas upp. Foto: Mikael Fritzon/TT

Coronasmitta flyttar HV:s match mot Brynäs

Uppdaterad
Publicerad

SHL och svenska ishockeyförbundet har bestämt att HV71:s match mot Brynäs i morgon ska skjutas fram. Detta eftersom det finns en misstanke om utbredd coronasmitta i HV71. Samtidigt har även länets bästa bandylag Vetlanda BK fått ett konstaterat fall.

HV71 har minst ett konstaterat fall av covid-19 i herrlaget, och eftersom flera spelare har uppvisat symtom ställdes träningen in igår söndag.

På måndagen kom beskedet från SHL att HV:s nästa match mot Brynäs nu skjuts fram.

– Efter misstanke om utbredd smitta inom HV71 har vi beslutat, tillsammans med svenska ishockeyförbundet, att skjuta fram tisdagsmatchen mot Brynäs, skriver SHL:s sportchef och vice VD Johan Hemlin.

Nytt matchdatum är ännu inte klart, men meddelas inom kort, enligt SHL.

HV71 vill i nuläget inte säga hur många spelare det handlar om med konstaterad smitta.

Även Vetlanda BK drabbat

Även bandylaget Vetlanda BK meddelade på måndagen att en spelare har drabbats av covid-19, samt att andra spelare har uppvisat symtom. A-laget ställer därför in träningarna tills vidare, men det är ännu oklart om det påverkar elitseriepremiären kommande helg.

– Nästan halva styrkan har förkylningssymptom. Jag hoppas att vi vet mer imorgon, att vi har fått fler provsvar då, säger Andreas Söderman, vice ordförande i Vetlanda BK.

I klippet nedan kommenterar sportchef  i HV71 Johan Hult smittläget under söndagen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.