Jenny Asserholt Foto: Foto: SVT

HV-stjärnan hoppas på comeback

Uppdaterad
Publicerad

HV71 Dam:s storstjärna Jenni Asserholt siktar på comeback i laget. I februari blev hon mamma och tog då en paus, men tränar nu återigen.

Jenni Asserholt var en av HV:s viktigaste spelare, och även lagkapen för laget. Förra säsongen tog hon en paus från ishockeyn med anledning av att hon skulle bli mamma.

För HV71:s hemsida säger hon att hon nu tränar för en comeback, men att det ännu inte är helt klart när hon kan vara med på allvar igen.

– Jag är jättemotiverad och inspirerad till att spela igen, säger hon till sajten.

Nytt perspektiv på livet

– Jag kan tänka mig att man har ett helt annat perspektiv på livet. Min dotter är den första prioriteten, men samtidigt tror jag att det kan gynna en. Om man torskar en match så kan man ändå komma hem till det där leendet.

– Det är inspirerande att det inte ska inte vara ett hinder, och att man ska behöva sluta för att man blir mamma, och vi försöker hitta en lösning, säger Jenni Asserholt, vars sambo även är ny tränare för laget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.