Peter Ekelund, Michelle Löwenhielm, Sanni Hakala, Alba Gonzalo och huvudtränare Joakim Engström var på Rådhuset i Jönköping för att hyllas för sina prestationer under SDHL. Foto: Ellinor Eke-Göransson/SVT

HV71 Dam hyllas som guldmedaljörer

Uppdaterad
Publicerad

HV71 gjorde sin bästa säsong någonsin och ledde SM-finalen fram tills SDHL avbröts på grund av coronaviruset. Trots att det inte blev någon medalj är laget ändå – enligt kommunen i alla fall – Svenska Mästare och hyllades därför vid en ceremoni under måndagen.

Under ceremonien som hölls i Rådhuset i Jönköping, där flera politiker närvarade, fick de tre spelarna Michelle Löwenhielm, Sanni Hakala och Alba Gonzalo, bland annat ta emot en check på 10 000 kronor till laget.

– Med tanke på all svett och tårar vi la ner under säsongen och att vi var så nära en vinst så kan det inte väga upp men det betyder såklart väldigt mycket att få vara här idag, säger Michelle Löwenhielm.

Corona Jönköping

Fick guldmedaljer

Spelarna fick tillsammans med huvudtränaren Joakim Engström och General Manager Peter Ekelund även varsin guldmedalj att hänga runt halsen.

– I våra ögon är laget guldmedaljörer. Det är viktigt att kunna glädja sig åt positiva saker i dessa tider, säger Ann-Marie Nilsson, kommunstyrelsens ordförande.

Det blev inget SM-guld men ni kallas ändå guldmedaljörer, vad betyder det?

– Den värmen vi får betyder väldigt mycket men det är inte en riktig guldmedalj så det är svårt att nå hela vägen, säger Michelle Löwenhielm.

Se mer från ceremonien i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona Jönköping

Mer i ämnet