Linus Fröberg i HV71 var mycket besviken efter torsdagens förlust. Foto: SVT/TT

HV71 i brygga – en förlust i från att åka ur SHL

Publicerad

Efter förlusten i går mot Brynäs i kvalet att få stanna kvar i SHL har nu HV71 ryggen mot väggen. Nu krävs tre segrar på raken för att de inte ska åka ner till allsvenskan. – Spelar vi som vi gjorde under matchen så blir det tufft, där tycker jag att vi spelade dåligt för att vi var rädda att förlora, säger forwarden Linus Fröberg.

Det ser verkligen mörkt ut för HV71 i det negativa kvalet mot Brynäs. I går hade man chans att gå upp till 2-2 i matcher. I stället blev det förlust och HV71 måste nu vinna tre matcher på raken.

– Jag tänker att vi ska åka upp dit och ser till att det blir 2-3 i matcher. Det är fortfarande så att det är försten till fyra segrar. Jag har varit med förr och det är inte omöjligt, säger tränaren Stephan Lundh.

Hur är det att vara tränare när det är vinna eller försvinna?

– Man behöver inte gilla det här läget utan det gäller och hantera det och jag tror att jag kan hantera det, säger han.

Enligt Linus Fröberg krävs det nu att han och fler av det ledande spelarna i laget kliver fram i bortamatchen mot Brynäs.

– Vi har spela flera matcher under säsongen där det har varit tuff och det är något vi måste kunna hantera. Vi måste få upp en positiv känsla och verkligen tro på det, för HV ska vara kvar här nästa år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.