HV-tränaren Stephan ”Lillis” Lundh i båset under senaste mötet mot Brynäs. I kväll gäller det igen. Foto: Henrik Montgomery/TT

HV71 kan utjämna matchserien i ångestkvalet

Uppdaterad
Publicerad

I måndags lyckades HV71 vinna den tredje matchen borta mot Brynäs i kvalet för att få stanna kvar i SHL. Nu står det 2-1 till Brynäs i matchserien och i kväll drabbar lagen samman i Jönköping.

Alla matcher i kvalet har slutat 2-1 till något av lagen.

– Det är tajt där ute och väldigt kompakt i de heta ytorna. Det är två bra målvakter som står så det gäller att skapa fler lägen för att luckra upp ännu mer, säger Didrik Strömberg, som är back och assisterande lagkapten för HV71.

Tränaren Stephan ”Lillis” Lund menar att det är tufft och utmanande att spela match i ett så kallat ångestkval.

– Det är så mycket som står på spel och det är första året som man gör den här biten också. Vi försöker få in för killarna att här kan de verkligen göra skillnad och att det är något som laget gör ihop och alltid kommer bära med sig, säger han.

Matchserien avgörs i bäst av sju matcher och i kväll är det match fyra.

Vi har träffat tränare Stephan ”Lillis” Lundh och backen Didrik Strömberg som ger sin syn på kvällens viktiga match i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.