Nicklas Rahm assisterande tränare i HV71.

HV71 vill skrälla mot Färjestad

Uppdaterad
Publicerad

På fredag börjar kvartsfinalerna i SM-slutspelet i ishockey. På förhand kan det verka tufft för HV71 som slutade åtta i serien eftersom de möter seriesegrarna Färjestad. Men det finns hopp för alla HV-supportrar, för över 20 år sedan lyckades ett nederlagstippat HV71 slå ut favoriterna i kvarten.

HV71 har vunnit fem SM-guld genom åren, det första kom 1995. Det året slutade HV71 åtta i tabellen och fick möta seriesegrarna Djurgården i kvarten, i stort sätt alla tippade då att HV skulle åka ut. Men som de flesta vet vann HV samtliga matcher i kvarten och resten är historia. En som var med i laget då är assisterande tränaren Nicklas Rahm.

– Det jag tittar på historiskt sett är de saker som vi gjort bra när jag var spelare. Det handlar framförallt att vara noggrann i vårt spelsystem och att kunna hantera sina känslor. Samtidigt gäller det att hitta nya saker som man kan trycka på inför varje match för att slå motståndarna, hur vi kan bli jäkligare mot dem helt enkelt, säger han.

Ni är ju inte favoriter till att vinna kvarten, vad tänker du om det?

– Låt de få pressen på sig, det gör inget för oss. De har nog tänkt att segla igenom den här serien men de vet ändå vad de möter för lag. Vi slutade visserligen åtta men vi var bara sex poäng ifrån en fjärdeplats, säger Nicklas Rahm.

Hur slutar kvarten?

– Jag tror att det kommer bli en tuff och jämn serie, jag tänker inte tippa utgången men du förstår nog vad jag hoppas och vill, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.