Klubbdirektören Agne Bengtsson lämnar HV71. Foto: Fredrik Weibull/ SVT

HV71s klubbdirektör Agne Bengtsson lämnar efter sex år i klubben

Uppdaterad
Publicerad

HV71s klubbdirektör Agne Bengtsson lämnar sin plats i klubben efter sex år. Det meddelar styrelsen i ett pressmeddelande under måndagen.

Agne Bengtsson tillträdde som klubbdirektör 2015, men lämnar nu sin post.

– I den branschen som HV71 befinner sig i när man ska prestera högt hela tiden, då är det så. Herrlaget gjorde ett praktfiasko i förra säsongen och någonstans måste man bryta den trenden, säger klubbens styrelseordförande Anders Wilander.

Enligt Agne Bengtsson är just förra säsongens sportsliga misslyckande huvudanledningen till att han avgår.

– Styrelsen upplever att det finns ett stort tryck på förändringar, och den degradering som hände med herrlaget är huvudanledningen, säger han.

Avgår med omedelbar verkan

Agne Bengtsson träffade styrelsen på måndagskvällen där han fick beskedet.

– Jag har träffat styrelsen i kväll och vi har kommit överens om att jag ska avgå. Det kan finnas några smågrejer som jag behöver reda ut, men annars lämnar jag ganska omgående, säger han.

Enligt Anders Wilander har rekryteringsprocessen av en ny klubbdirektör redan börjat.

– Det vi letar efter nu är en lite annan profil. En duktig ledare såklart, men med en riktigt gedigen hockeybakgrund som vet vad som krävs för att ligga på elitnivå. Och den personen kommer vi att hitta. Vi hoppas att ha löst detta inom ett par veckor, säger Anders Wilander.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer