Flera dörrar har brutits upp i Hvetlanda GIF:s lokaler under helgen. Foto: Henrik Montgomery / TT

Idrottsförening drabbad av inbrott – flera dörrar uppbrutna

Uppdaterad
Publicerad

Någon gång under helgen har tjuvar tagit sig in i Hvetlanda GIF:s lokaler. Flera dörrar i olika byggnader har brutits upp.

– Det är riktigt tråkigt. Vi har inte mycket att stjäla, de förstör ju mest för oss, säger Niklas Lewin, ordförande i föreningen.

Det är inte första gången som Hvetlanda GIF drabbas av inbrott. Senast i våras inträffade en liknande händelse och Niklas Lewin är uppgiven.

– Vi är en ideell förening där alla bidrar gratis. Det kostar ju pengar från verksamheten att återställa det som blivit förstört, pengar som ungdomar skulle fått nytta av.

Ingen misstänkt

Enligt polisen har tjuvarna bland annat varit inne i klubbhuset, kiosken och kansliet. Inbrottet upptäcktes vid 10-tiden på söndagsförmiddagen av en vaktmästare.

– Vi har personal från tekniska på plats för att leta spår. Ingen misstänkt finns i nuläget, säger Torbjörn Lindqvist, polisens vakthavande befäl.

Ordförande Niklas Lewin har själv ännu inte varit på plats och sett förödelsen när SVT Nyheter Jönköping når honom och han vet inte om något stulits.

– Vi får väl göra någon slags inventering och se vad som saknas. Det är riktigt trist det här, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.