Issa Iskander blev 40 år. Foto: Joakim Edvinsson

Idrottsprofilen Issa Iskander död

Uppdaterad
Publicerad

Husqvarna FF:s legendariske sportchef Issa Iskander är död. Han avled på måndagskvällen efter en tids sjukdom.

Issa Iskander har varit en av de mest kända profilerna inom fotbollen i Södra Vätterbygden. Tidigare i år fick han beskedet att han hade en svår form av cancer, och efter månader av kamp meddelade klubben under måndagen på sin hemsida att Issa Iskander har gått bort.

– Vi har inte bara förlorat en kunnig sportchef och energisk eldsjäl, vi har framförallt förlorat en kär vän. Våra tankar går nu till Issas familj och hans högt älskade fru, säger Stefan Axelsson, ordförande för Husqvarna FF.

En eldsjäl

Issa Iskander, som blev 40 år, kom till klubben 2010 och har hyllats för sitt starka engagemang för sporten, men framför allt för människorna. Han var bland annat med om att föra upp klubben till superettan.

LÄS MER: Vännen Magnus Krantz: ”Han lämnar ett stort tomrum efter sig”

Issa har varit öppen med sin sjukdom. För några veckor sedan uppmärksammades han och hans kamp mot sjukdomen i fotbollsmagasinet Offside – ett reportage som hyllats av många.

Husqvarna FF har placerat en kondoleansbok på Vapenvallen där den som önskar kan skriva minnesord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.