Nu slopas restriktionerna – detta gäller om du får covid-19

Uppdaterad
Publicerad

Imorgon tas majoriteten av restriktionerna bort och många längtar efter att få återgå till en normal livstillvaro. Samtidigt är intresset för att ta tredje dosen lägre än vad regionen väntat sig. Om inte vaccinationsgraden ökar riskerar länet att drabbas av mer smitta, menar David Edenvik som är biträdande smittskyddsläkare.

Edenvik hade hoppats på ett större intresse hos människor att vaccinera sig med tredje dosen mot covid-19. Samtidigt påtalar han nu vikten av att vaccinera sig när restriktionerna slopas.

– Viruset har inte fått reda på att vi släpper på restriktionerna och det finns kvar i samhället. Vi är oroliga att vi kommer att få en ökad smittspridning, men vi gläds också åt att viruset inte drabbar sjukvården så hårt som delta-varianten gjorde, säger David Edenvik.

Imorgon slopas restriktionerna. Men vad gäller om du misstänker att du har covid-19? Smittskyddsläkaren förklarar i videoklippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona Jönköping

Mer i ämnet