Foto: Johan Nilsson / TT

Inbrott på skola – datorer försvunna

Uppdaterad
Publicerad

Ett inbrott uppdagades på måndagsmorgonen när personal kom till en skola i Nässjö. En ruta på andra våningen var krossad och ett 20-tal datorer var försvunna.

Inbrottet har skett någon gång under helgen och upptäcktes av en vaktmästare.

– Det var när folk kom till jobbet i morse som man upptäckte att någon eller några hade tagit sig in genom att krossa en ruta på andra våningen, säger Björn Öberg, polisens presstalesperson.

Tjuvarna ska enligt polisen, ha klättrat upp på en avsats på fastigheten för att kunna nå andra våningen. Sedan stals ett 20-tal datorer från ett kontorsutrymme.

– Polis finns på plats under måndagen för att söka spår och prata med berörda. Vi kommer att upprätta en anmälan om stöld, säger Björn Öberg.

I  nuläget finns ingen person gripen.

Flera inbrott

Senast i torsdags stals tio datorer vid ett inbrott i Malmbäck i Nässjö kommun. Även Mogärdeskolan i Vetlanda drabbades av inbrott under förra veckan.

LÄS MER: Inbrott på skola – datorer stulna

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.