Foto: Henrik Montgomery/TT

Inbrott på skola – datorer stulna

Uppdaterad
Publicerad

I morse kallades polisen till en skola i Malmbäck i Nässjö kommun sedan någon brutit sig in och stulit datorer från skolan. Det är andra skolinbrottet inom loppet av två dagar i Jönköpings län.

Polisen kontaktades vid sextiden på torsdagsmorgonen om att skolan drabbats av ett inbrott. Någon ska ha brutit sig in i flera klassrum och kontorsutrymmen.

Polisen har varit på platsen och gjort en teknisk undersökning.

– Det är oklart hur de har tagit sig in i skolan. Men väl inne i byggnaden har de brutit sig in i flera rum, säger polisens presstalesperson Björn Öberg när SVT Jönköping talar med honom på förmiddagen.

Inga vittnen

Enligt den skriftliga polisanmälan saknas tio datorer efter inbrottet. När anmälan ringdes in till polisen talades även om surfplattor, men vid 11-tiden är det fortfarande oklart om några sådana har stulits.

Det finns inga vittnen till händelsen och heller ingen misstänkt person för brottet.

Inbrott på skola igår

Igår drabbades Mogärdeskolan i Vetlanda av ett inbrott. Flera uppbrutna dörrar upptäcktes när städpersonalen kom till skolan vid 6-tiden på morgonen.

– Två ärenden på två dagar. Men det är för tidigt att säga att det skulle vara en inbrottsvåg. Förhoppningsvis är det slut i och med dagens inbrott, säger Björn Öberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.