Foto: Pontus Lundahl / TT

Flera räddningsstyrkor bekämpade industribrand i Hok

Uppdaterad
Publicerad

En stor brand bröt ut i en industrilokal i Hok i Vaggeryds kommun, under fredagskvällen. Som mest kämpade närmare 35 brandmän med släckningsarbetet, och först 01-tiden på natten var situationen under kontroll. Ingen person har skadats.

Det var niotiden på fredagskvällen som larmet kom om en brand i en industribyggnad, i Hok. SOS Alarm i Jönköping konstaterade omgående att det rörde sig om en fullt utvecklad brand i en träindustri.

Totalt fem räddningsstyrkor från Vaggeryd, Skillingaryd, Malmbäck, Norrahammar och Jönköping ryckte ut.

– Vi har haft mellan 30 och 35 personal på plats här, och nu går vi strax över till att bara vara två från räddningstjänsten kvar för att bevaka, sade Fredrik Björnberg, brandingenjör vid räddningstjänsten i Vaggeryd, till SVT NYheter strax efter klockan 01.

Inga personskador

Ambulans skickades till platsen under fredagskvällen, men ingen person skadades i branden. Det fanns inte några personer inne byggnaden, där ett pelletsföretag vanligtvis förvarar spån.

– Det är släckt, och man håller på att tömma ut med lastmaskiner nu. Inget annat har brunnit, sade Fredrik Björnberg under natten mot lördag.

Det är oklart hur branden startade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.