Foto: SVTVisa alla (3)
Visa alla (3)

Industribrand i Huskvarna

Uppdaterad
Publicerad
En person fick föras till sjukhus för kontroll efter att en kraftig industribrand rasat i utkanten av Huskvarna. Räddningstjänsten skickade cirka 40 personer till Carlfors bruk när larmet kom klockan 07.09 på fredagsmorgonen.

Enligt ett inledande pressmeddelande ska det vara en fullt utvecklad byggnadsbrand på Carlfors bruk. Industrin tillverkar aluminiumpigment.

– Det brinner ganska rejält, men alla ska vara ute ur byggnaden, säger Åsa Willsund som är presstalesperson hos polisen vid 8-tiden.

– Räddningstjänsten jobbar just nu för fullt med att släcka, men jag vet inte just nu vad som brinner.

Vid 9-tiden meddelade räddningstjänsten att en anställd på företaget är i behov av att åka med ambulans till sjukhuset för kontroll.

Skulle fylla på aluminiumpasta

Enligt företagets vd ska branden ha uppstått när en anställd skulle fylla på aluminiumpasta i en maskin.

– Det är en mindre byggnad i den gamla anläggningen på området. Den absolut största delen av produktionen sker i en nybyggd anläggning intill och berörs inte, säger Joakim Björklund, vd på Carlfors bruk.

Ett 70-tal personer arbetar på industrin.

Foto: SVT

”Det är en del rök som slår ut”

– Man ser några öppna lågor. Det är en del rök som slår ut och det är en hel del brandmän på platsen, säger SVT Nyheter Jönköpings reporter på plats, Anna-Karin Hedén och fortsätter:

– Jag känner ingen stickande lukt och röken drar sig från bostäderna.

Enligt polisen finns det ingen misstanke om brott.

Vid 11-tiden meddelade räddningstjänsten att branden är under kontroll och att räddningsarbetet har gått in i ett eftersläcknings- och restvärdearbete. Räddningstjänsten kommer att vara på plats under dagen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer