Foto: SVT

Inför rätta efter hot mot Malin Wengholm (M)

Uppdaterad
Publicerad

Den man som åtalas misstänkt för att ha hotat den avgående regionstyrelseordföranden Malin Wengholm (M) stod under torsdagen inför rätta, det uppger P4 Jönköping. Åklagaren yrkade på att mannen ska dömas till skadestånd och böter.

Den åtalade mannen, som är i 55-årsåldern, har åtalats misstänkt för att ha skickat hotfulla mejl till Malin Wengholm (M).

Hoten skickades efter att Wengholm i sociala medier kallat dövrörelsen för en sekt. Wengholm har själv en dotter med hörselnedsättning och debatten handlade om coclea-implantat som av vissa anses vara kontroversiellt.

Yrkade på dagsböter

Då förhandlingarna mot mannen under torsdagen hölls i Jönköpings tingsrätt yrkade åklagaren på att den åtalade mannen ska dömas till dagsböter och betala ett skadestånd till Wengholm, det uppger P4 Jönköping.

Mannen har nekat till anklagelserna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.