”Vår slutsats är att styrelsen i VKIAB har fattat erforderliga beslut i processen”, skriver revisionsbolaget PwC i sin rapport. Foto: Sandra Wennergren/SVT

Inga felaktiga beslut av kommunen angående Gummifabriken

Uppdaterad
Publicerad

Värnamo kommuns anlitade revisorer hittar inga fel i kommunens hantering av ombyggnaden av Gummifabrikens etapp två. I den färdiga rapporten konstateras att nödvändiga beslut tagits, det skriver kommunen i ett pressmeddelande.

Efter stora problem med ombyggnationen av Gummifabriken i Värnamo, bröt kommunen i oktober 2017 avtalet med generalentreprenören Tage & Söner.

På uppdrag av moderbolaget Värnamo Stadshus AB, har revisionsbolaget PwC granskat hanteringen av ärendet i VIKAB, Värnamo kommunala Industrifastigheter AB, och Värnamo Stadshus AB. Besluten som tagits av VIKAB, från att avtalet med generalentreprenören Tage & Söner tecknades i februari 2015 till och med att avtalet bröts, har gåtts igenom.

Enligt revisorerna har man alltså inget att invända mot kommunens agerande. Revisionsbolagets slutsats är att nödvändiga beslut har tagits, att rapportering har skett kontinuerligt och att dokumentationen i projektet har varit ändamålsenliga.

Rapporten ska presenteras för kommunstyrelsen den 20 mars.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.