Ingen betting tillåten på matchen

Uppdaterad
Publicerad

Efter Syrianskas senaste match mot IK Frej har Svenska Spel och Unibet stoppat all betting på lagets matcher av försiktighetsskäl.

– Vi har tagit bort Syrianskas matcher från vårt utbud på grund av att vi har sett kraftiga oddsrörelser i samband med deras matcher. Och då är det asiatiska börser vi pratar om, säger pressinformatör Johan Söderkvist till Sportbladet.

Det gick att spela på Syrianskas senaste match mot Frej, men det var efter det som Svenska Spel beslutade att inte längre erbjuda spel på Syrianskas matcher.

Superettan 2015

Förra säsongen fanns misstankar om att en match mellan J-Södra och Syrianska skulle ha varit uppgjord. Efter varningssignaler valde Unibet att stoppa spel på matchen, och efteråt inledde Svenska Fotbollsförbundet en utredning om den matchen.

Svenska Spel understryker dock att det inte finns några misstankar om matchfixning kring kvällens match:

– Nej, anledningen till att vi plockat bort den från vårt utbud är för att vi har sett att oddsen har förändrats väldigt kraftigt på Syrianskas matcher, företrädesvis från asiatiska marknader, och då agerar vi utifrån vår försiktighetsprincip, säger Johan Söderkvist.

Enligt Sportbladet har även Unibet beslutat att stryka matchen från sitt utbud.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Superettan 2015

Mer i ämnet