De äldre på boendena i Sävsjö kommun har hittills varit förskonade från coronasmittan. Foto: TT

Ingen coronasmitta på äldreboenden i Sävsjö kommun

Uppdaterad
Publicerad
Sävsjö kommun är en av få kommuner i Jönköpings län som just nu inte har någon coronasmitta bland personer på äldreboenden.

Kommunen skriver på sin webbsida att man efter bland annat förfrågningar från allmänhet och media, tagit beslutet att nu informera om antalet smittade personer på kommunens äldreboenden.

Under fredagen fanns det ingen boende med konstaterad smitta. Det gör Sävsjö kommun till en av få i Jönköpings län som lyckats undvika få en spridning inom boenden för äldre. Tidigare har Länsstyrelsen rapporterat att smittan finns på äldreboenden i tio av länets tretton kommuner. Den siffran kan ha ökat ytterligare sedan den informationen delgavs.

Men enligt Sävsjö kommun har en person på ett äldreboende tidigare konstaterats smittad. Men läget just nu är alltså att det inte finns någon och ingen har heller avlidit till följd av viruset.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona Jönköping

Mer i ämnet