Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Knut Taxbro, överläkare covid-IVA på Ryhov, säger att medianåldern på patienterna är densamma nu som i början av pandemin. Foto: Simon Fredling Jack

Ingen skillnad i ålder på covid-IVA-patienter under året

Uppdaterad
Publicerad

Det är ingen skillnad i ålder på patienterna på covid-IVA i Jönköping som läggs in idag jämfört med i början på pandemin. Det säger Knut Taxbro, överläkare på intensivvårdsavdelningen på Länssjukhuset Ryhov.

Ibland har det förekommit uppgifter om att patienterna som läggs in på covid-IVA har blivit allt yngre. Men det stämmer inte på covid-IVA på länssjukhuset i Ryhov i Jönköping. Här är medianåldern nu densamma som tidigare under pandemin, runt 63-64 år. 

– Vissa tidsperioder kan det vara en överrrepresentation av yngre, men sedan kommer det veckor då det är fler äldre. Vi ser ingen skillnad i ålder här på covid-IVA i Jönköping under pandemin, säger Knut Taxbro, överläkare på Länssjukhuset Ryhov.

I klippet hör du Knut Taxbro berätta mer om åldrarna på de som läggs in på covid-IVA.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona Jönköping

Mer i ämnet