Foto: Linda Mathillas/SVT

Inget brott bakom explosion där ung man omkom

Publicerad

Polisutredningen kring en explosion i ett flerfamiljshus i Hestra där en man skadades så svårt att han senare avled, har nu lagts ner. Polisen anser inte att det ligger något brott bakom.

Det var i början av april som det inträffade en explosion i en bostad i Hestra. En ung man i 25-årsåldern skadades mycket svårt och avled senare av sina skador.

Nu har polisutredningen kring ärendet lagts ner och man anser inte att något brott begåtts. Pia Paldanius på Värnamopolisen uppger för P4 Jönköping att man tror att det det handlar om en olyckshändelse, då man bland annat hittat rester av brännbar vätska i lägenheten.

I samband med olyckan skadades ytterligare en person, en granne som bor i lägenheter över den där explosionen inträffade. Personen bröt benet i samband med att hen hoppades ut genom fönstret på andra våningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.