Foto: Johan Nilsson/TT

Inget brott bakom jönköpingskvinnans död

Uppdaterad
Publicerad

Den kvinna som hittades död i en bostad i Jönköpings kommun förra veckan har inte utsatts för något brott. Det är polisens slutsats efter att ha tagit del av det preliminära obduktionsprotokollet.

– Det finns inget som talar för att någon annan är vållande till hennes död, utan det förefaller vara ett naturligt dödsfall, säger Stefan Sundling, chef för jönköpingspolisens avdelning för grova brott.

Det var natten till onsdag förra veckan som polisen undersökte en bostad i Jönköpings kommun och då hittade kvinnan död. Eftersom det rådde oklarheter kring dödsfallet inledde polisen en förundersökning med brottsrubriceringen mord.

Polisen har gjort en kriminalteknisk undersökning på platsen, talat med hennes anhöriga och knackat dörr i området. Den avlidna fördes till Rättsmedicinalverket för en rättsmedicinsk obduktion, och det är de preliminära resultaten därfrån som gör att polisen avskriver misstankarna om brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.