Rodelbanan i Imst, Österrike är av den typ som ska byggas på Isaberg. Foto: Jonas Tubbin

Isaberg satsar på rodelbana – kostar 17 miljoner

Publicerad

Isabergs Mountain Resort vill försöka locka turister även på sommaren, därför planerar man nu en rodelbana. Banan ska bli en kilometer lång och kosta 17 miljoner kronor att bygga.

Isaberg har södra Sveriges största skidanläggning och lockar cirka 150 000 besökare under vintern. Nu vill man få antalet sommarbesökare, som i nuläget ligger på runt 60 000, att öka.

Därför planeras  en rodelbana på berget. Banan , som är en rodelbana på räls är unik i Sverige och ska bli en kilometer lång och anläggas tillsammans med en lift vid Norrbacken. En enhällig styrelse har nu sagt ja till satsningen som planeras kosta cirka 17 miljoner kronor.

– Det fina med den belysta rodelbanan är mångsidigheten”, säger Louise Söderlund, VD, i ett pressmeddelande.

Rodelbanan i Imst, Österrike är av den typ som ska byggas på Isaberg. Foto: Jonas Tubbin

– Dels är den mörker och väderokänslig, och kan locka fler gäster under de lite lugnare vår- och höstveckorna, samtidigt som både sommaren och vintern får en spännande aktivitet till.

Under våren 2019 hoppas Isabergs ledning att bygget ska komma igång. Banan tar 8-10 veckor att bygga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.