Isolering togs bort – patient smittades av covid-19

Uppdaterad
Publicerad

En person i 85-årsåldern misstänks ha blivit smittad av covid-19 då personen var inlagd på sjukhus och behandlades för andningsbesvär.

Patienten kom in till Höglandssjukhuset i Eksjö med andningsbesvär. Vårdpersonalen misstänkte att patienten kunde vara smittad av covid-19 och isolerade personen. Provsvaren var dock negativa, istället visade det sig handla om lungsjukdomen kol.

Isoleringen hävdes och patienten fick ligga i samma rum som en annan patient. Efter några dagars behandling återvände patienten till sitt äldreboende. Där blev hen dock febrig och fick hosta och efter en ny provtagning visade det sig att patienten då smittats av covid-19.

I en Lex Maria anmälan skriver sjukhuset att patienten avled i covid 19 och att man misstänker att hen smittats på sjukhuset.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.